Snídaně pro duši

Snídaně pro duši

9:30 | Mgr. Marta Musilová | 99,-

Snídaně se bude skládat ze zdravých potravin prospěšných duševnímu zdraví, o nichž se při snídani pobavíme. Můžete se například těšit na bezlepkové veganské brownies, které obsahují komplexní karbohydráty, čímž poskytují dobrý zdroj energie pro mozek i tělo. Či na řepovou pomazánku, která obsahuje kyselinu listovou. Její nedostatek se pojí s vyšší mírou deprese, únavy či nespavosti. A spoustu dalších dobrot, které nejen dobře chutnají, ale jsou i zdraví prospěšné. Snídaňových porcí je jen 30, neváhejte!

Snídani je potřeba naplánovat podle počtu zájemců. Rezervace prosím pište na email:

marta@svacitsotvastacim.cz.

Polévka pro duši: slepičí nebo špenátová?

10:00  |  Přednášející: RNDr. Petr Fořt, CSc. | 79,-

V rámci tohoto bloku bude nad duši prospěšnou snídaní diskutován vztah mezi jídlem a zdravím celkovým i duševním. Zodpovězeny budou například otázky: Co jíst pro zdraví? Obezita jako důsledek vlivu genů nebo prostředí? Alternativní výživové styly – ráj či peklo duševně „vyčleněných“ ortorektiků? Ortorexie a jiné poruchy příjmu potravy jako psychiatrická diagnóza aneb Co je v jídle „normální“? Víte, co všechno může být návykové? A co potravinové doplňky?

 

Doporučujeme spojit obě akce, dát si přednášku o dobré a duševně vhodné stravě a zároveň ji při tom snídat! 

 

 

 

 

 

Petr Fořt je absolvent Přírodovědecké fakulty UK, externí pedagog několika vysokých škol v ČR. Odborník ve výživě s praxí v klinické biochemii, především však sportovní fyziolog, biochemik a dietolog vrcholového sportu s 20tiletou praxí. Autor řady odborných publikací, neúnavný propagátor zdravého stravování nejen v pořadu ČT Pod pokličkou, poradce v oblasti řešení civilizačních onemocnění souvisejících s výživou a autor receptur speciálních doplňků stravy (např. nápoj Smarty).

 

 

Marta Musilová je doktorandkou sociologie na FF UK a zároveň kuchařkou v kavárně a sdílené kanceláři Pracovna. Zajímá ji téma udržitelnosti a odpovědnosti a jako Svačit Sotva Stačim poskytuje cateringy splňující tyto požadavky. Tato témata ji zajímají nejen z hlediska odpovědnosti vůči naší planetě, ale i z důvodu odpovědnosti k sobě samé a jejímu duševnímu zdraví.